Etichete

, , , , ,

        Recent ma gandeam la prietenii mei…cum multi dintre ei nu mai sunt prieteni, altii au ramas prieteni buni, altii m-au tradat. Se poate scrie un intreg roman despre vietile fiecaruia dintre noi, roman care sa contina relatiile de prietenie pe care le-am avut (prietenie in sensul baiat cu baiat si fata cu fata). Totusi, deasupra tuturora troneaza Cuvantul Bibliei. David, inspirat de Duhul Sfant, spune: “Este Un Prieten care tine la tine mai mult decat un frate!”

       Prieteniile sunt inselatoare, si mai devreme sau mai tarziu toti ne vom simti inselati de cei pe care ii stimam. Si Iisus a fost asa. Din 12 ucenici, unul L-a tradat iar 10 L-au parasit. Pune-te putin in locul Lui. Fa o lista cu cei mai buni 12 prieteni ai tai, si apoi alege unul care sa te tradeze si 10 care sa te paraseasca la greu – efectiv sa uite de tine, sa nu-ti mai raspunda la telefon….dureros, nu?

     In general, am observat ca prieteniile se innoada prin necazuri. Cu alte cuvinte, daca tu si prietenul cel mai bun treceti printr-o cearta, iar apoi va impacati, legatura va fi mai puternica decat inainte. Asa e si cu Iisus. Cand Il suparam, El nu ne paraseste, ci mai mult ne iubeste si ne doreste. Of course, nu trebui intinsa coarda si nici profitat de bunatatea Lui.

       Daca toti te vor parasi, tine minte ca Cineva nu te va parasi niciodata. El te iubeste mai presus decat oricine altcineva, pentru ca Si-a dat viata pentru tine. Ce har minunat sa avem parte de un astfel de Prieten.

Anunțuri